Su žolelėmis, citrina ir česnaku keptas upėtakis orkaitėje

2024-03-12 Autorius WorldRecipes.lt

Su žolelėmis, citrina ir česnaku keptas upėtakis orkaitėje
Mano nuostabusis receptas, kaip orkaitėje iškepti labai skanią žuvį su žolelėmis ir citrina - tiems atvejams, kai turiu ne filė, bet visą žuvį su galva. Pagal tą patį receptą kepu ne tik upėtakį, bet kartais ir lašišą. Mano supratimu, toks ganėtinai paprastas, bet nuostabus paruošimo būdas itin puikiai padeda išryškinti pačias geriausias žuvies skonio savybes. Šalia tokio patiekalo nieko daugiau nereikia, tik šiek tiek šviežių pjaustytų daržovių arba šviežių daržovių salotų. Žuvies mėgėjai tikrai nenusivils tokia skania vakariene! 

Ingredientai

    • vaivorykštinių upėtakių: 1
    • citrinų: 1
    • česnako: 3 skiltelių
    • čiobrelių
    • rozmarino
    • baziliko
    • krapų
    • petražolių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • norimos daržovės (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mažame dubenėlyje sumaišykite žoleles su keliais šaukštais aliejaus, druska, pipirais, įspauskite česnako skilteles bei truputį citrinos sulčių (aš pati pusę citrinos išspaudžiu, o likusią supjaustau griežinėliais).
  2. 2. Tuomet žuvies galvą nupjaukite, o per visą ilgį padarykite keletą įpjovų.
  3. Reklama
  4. 3. Gerai ištrinkite marinatu žuvies vidų bei išorę, į vidų sudėkite citrinos riekeles.
  5. 4. Tada ant kepimo skardos pilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite žuvį bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
  6. 5. Šalia garnyrui aš įprastai kepu daržoves - bulves, morkas, šį kartą - saldžiosios bulvės, cukinija bei paprika.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
Balta žuvis ant grybų patalo
(1)
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)