Kad atsirastų šis receptas reikėjo fantazijos, daugiametės patirties ir įvairių televizijos laidų prisiminimų mano vaizduotėje. Norėjosi ko nors labai skanaus, lengvo bei sveiko, kas primintų jūrą ir mišką. Patiekalo, kuris be galo priimtinas lietuviškam pilvui. Tai taip ir gimė balta žuvis ant grybų patalo. Kadangi šis patiekalas patiko ir mano šeimynai, galiu garantuoti, kad gaminsiu dar ne kartą.
Jokios egzotikos šiame recepte nesimato žiūrint į ingredientų sąrašą. Jie visiškai paprasti. Svarbiausia turėti baltos jūrinės žuvies, tiktų ir upinis eršketas. Nesu žuvų ekspertė, tad dažniausiai žuvį renkuosi pagal jos spalvą, grožį ir kvapą. Šį sykį mano akys užkliuvo už novergiškos žuvies, ji atrodo kaip gepardas, laukinė. Na, o vadinasi ji "Dėmėtoji vilkžuvė". Nežinau dėl ko toks pavadinimas yra suteiktas šiai žuviai, bet galiu pasakyti, kad ji yra nuostabi.
Pati pirkau vilkžuvę šaldytą, jos atitirpinimas užtruko parą laiko šaldytuve. Po tos paros žuvis dar vieną valandą tupėjo ant stalo virtuvėje, kad taptų kambario temperatūros. Lėtai atitirpinta žuvis nepraranda raumens tamprumo ir nesubyra kepant.