Upėtakis salotose su jogurtiniu padažu

2023-08-10 Autorius WorldRecipes.lt

Upėtakis salotose su jogurtiniu padažu
Gal reiktų pavadinti šį patiekalą - karštos salotos su keptu upėtakiu ir jogurtiniu padažu, bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, gavosi labai skani, maistinga ir sveika vakarienė. Tikrai labai patiko toks žuvies patiekimas. Su šeima valgėm ir kartojom, kad šis patiekalas patenka į mėgstamiausių sąrašą iš visų sveikų patiekalų. Tad kai reikės paskaičiuoti kalorijas ir prižiūrėti kūno linijas, jį gaminsime daug dažniau.

Ingredientai

    • upėtakio: 2 kepsnelių
    • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinų: 0,5
    • kiaušinių: 2
    • šparaginių pupelių: 200 gramų
    • salotų lapų: 2 saujų (naudojau Pekino)
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • natūralaus jogurto: 200 gramų
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • svogūnų laiškų, petražolių, krapų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šparagines pupeles apvirkite sūdytame vandenyje.
  2. 2. Kiaušinius kietai išvirkite.
  3. Reklama
  4. 3. Žuvies kepsnelius lengvai pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apkepkite ant šlakelio aliejaus.
  5. 4. Iš jogurto, druskos, cukraus ir kapotų žalumynų sumaišykite padažą.
  6. 5. Tada dėkite į lėkštes salotų lapus, šparagines pupeles ir užpilkite jogurto padažu.
  7. 6. Ant viršaus dėkite žuvies kepsnelius ir kiaušinių ketvirčius, papuoškite citrinos gabaliuku.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
  9. 8. Pastebėjimas: Tikrai labai skanus padažiukas, idealiai tinkantis prie žalių daržovių - tikrai sužavėjo...
  10. 9. Pastebėjimas: Kitą kartą dar būtinai pamėginsiu įdėti ridikėlių, galvoju, kad jie čia puikiai tiktų.
Žuvis: Hokis su čorisu ir avinžirniais
(3)
Nicos salotos su rūkyta skumbre
(2)
Šamo maltinukai - kotletai orkaitėje
(6)