Greita kepta žuvis tešloje su majonezu

2022-05-06 Autorius WorldRecipes.lt

Greita kepta žuvis tešloje su majonezu
Tokia greitai paruošiamą keptą žuvį tešloje su majonezu aš įprastai kepu šventėms, tačiau ji puikiai tinka ir šeimos pietums ar vakarienei. Ji labai skani tiek karšta, tiek jau atvėsusi. Gamindami galite rinktis bet kokią mėgstamos baltos žuvies filė. 

Nurodytų ingredientų kiekių užteko trims žmonėms pavalgyti, bet nepersivalgyti. :)

Ingredientai

    • baltos žuvies filė: ~600 gramų
    • citrinos sultys: šiek tiek
    • susmulkinti krapai: šiek tiek
    • pipirai: šiek tiek
    • aliejus (kepimui)
    Tešlai:
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies filė nuplauname, gerai nusausiname ir supjaustome juostelėmis.
  2. 2. Tada apšlakstome citrinos sultimis ir šiek tiek pagardiname druska.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinius išplakame su prieskoniais, įdedame majonezą, suberiame miltus, susmulkintus krapus ir gerai išmaišome.
  5. 4. Keptuvėje įkaitiname aliejaus ant vidutinės kaitros.
  6. aliejus įkaitinamas keptuvėje
  7. 5. Kiekvieną žuvies gabaliuką pamirkome pasiruoštoje tešloje ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
  8. 6. Žuvies gabaliukus patiekiame vienus arba su mėgstamu garnyru. Dar šiltus arba jau atvėsusius. Skanaujame!
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau žuvies tešloje receptų rasite: Žuvies tešloje receptai.
Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
(1)
Nototenija - Žuvis su daržovėmis
(1)