Upėtakio paštetas su daržovėmis

2020-03-26 Autorius WorldRecipes.lt

Upėtakio paštetas su daržovėmis
Šį paštetą tikrai nėra sunku pasigaminti, dėl to jis man labai patinka, nes visada žinau kokie ingredientai yra jo sudėtyje.

Ingredientai

    • upėtakio filė: 400 gramų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • kiaušinių baltymai: 2
    • druska: 6 gramų
    • baltieji pipirai: žiupsnelio
    • morkos: 2
    • raudonosios paprikos: 100 gramų
    • žaliosios paprikos: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjausto upėtakio filė gabaliukais ir sutriname smulkintuvu.
  2. 2. Tada sumaišome su grietinėle, kiaušinių baltymais, druska bei pipirais. Išmaišome, kol gausime vientisą mišinį.
  3. Reklama
  4. 3. Paruoštą masę padedame į šaldytuvą.
  5. 4. Tuomet morkas verdame keletą minučių, kad suminkštėtų.
  6. 5. Supjaustome juostelėmis paprikas ir išvirusias morkas.
  7. 6. Po to sluoksniuojame karščiui atspariame inde. Pradedame nuo žuvies masės, tada daržovių sluoksnis ir tuomet antra žuvies mišinio dalis.
  8. 7. Uždengiame dangčiu arba folija.
  9. 8. Į kepimo skardą įklojame virtuvinį rankšluostį bei įpilame trečdalį vandens ir įstatome įndą su paštetu.
  10. 9. Kepame orkaitėje su ventiliatoriumi, maždaug 35-50 minučių 160 laipsnių temperatūroje.
  11. 10. Iškeptą paliekame atvėsti ir patiekiame šaltą. Skanaujame!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau pašteto receptų rasite: Pašteto receptai.
Kepti baklažanai su traškia žuvimi
(1)
Virta lydeka su cinamonu ir morkomis
(3)