Lenkiški žuvies kotletai su virtomis bulvėmis, be batono

2020-06-07 Autorius Samčio užrašai

Lenkiški žuvies kotletai su virtomis bulvėmis, be batono
Pripažinsiu, kad žuvies patiekalai pas mus nėra taip dažnai valgomi kaip norėčiau. Negaminu dažnai vien dėl to, kad vaikai nemėgsta ir niekaip negaliu įkalbėti paragauti, tačiau aš su vyru labai mėgstame žuvį.

Šis žuvies kotletų su virtomis bulvėmis, be jokio batono, patiekalas skanus, greitai pagaminamas ir nereikia jokių keistų produktų. Tikiu, kad visus ingredientus rasite savo namuose. Puikus receptas-gelbėtojas, kai reikia čia ir dabar. Nusižiūrėjau jį viename lenkiškame receptų portale, kuriame buvo parašyta, kad tai tradicinis lenkų paruošimo būdas. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 žuvies kotletų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • baltos žuvies filė: 500 gramų
    • virtos bulvės: 350 gramų
    • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
    • permezano sūris: 50 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • "Dižono" garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • malti pipirai
    • žuvies prieskoniai: žiupsnelio (naudojau "Vegeta natur" žuviai)
    • aliejus: kepimui
    • džiūvėsėliai: apvoliojimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai sumalame žuvies filė ir virtas bulves.
  2. 2. Sudedame tarkuotą sūrį, garstyčias, pieną, kiaušinį, išspaudžiame česnako, pagardiname druska bei pipirais, sudedame žuvies prieskonius.
  3. Reklama
  4. 3. Viską gerai išmaišome ir suformujame nedidelius kotletukus.
  5. 4. Dedame į šaldytuvą 15 minučių.
  6. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  7. 6. Kotletus apvoliojame džiuvėsėliuose ir kepame keptuvėje su aliejumi, kol gražiai paskrus ir iškeps.
  8. 7. Tiekiame su norimu garnyru. Skanaus!
Kepti grundalai
(2)