Žuvies filė kepsnys su karšta pupelių mišraine

2023-12-15 Autorius Kviečiu į virtuvę

Žuvies filė kepsnys su karšta pupelių mišraine
Be galo džiaugiuosi, kai mano šeima valgo kuo daugiau žuvies. Jei skaniai ją paruošiu, tai tikrai ją labai mėgsta ir mano dukros. Jei ilgiau nei savaitę prabūname be jokio žuvies patiekalo, tai imu jos dairytis parduotuvių vitrinose, nes organizmas pats jos prašo. Aš pati asmeniškai žuvį tikrai labiau mėgstu nei kiaulieną ar kitą mėsos rūšį ir galėčiau valgyti bene kiekvieną dieną, bet taip neatsitinka, nes visgi skanios, geros žuvies ne visada pavykta parduotuvėse atrasti. O vakar dienos vakarienei paruošiau menkės filė (rinkausi sauso šaldymo) su karšta pupelių mišraine. Gavosi tikrai labai skaniai, tad savo pavykusiu eksperimentu pasidalintu ir su Jumis. Jei norisi šalia puikiai tinka ir bulvių košė.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • menkės filė: 1 kilogramo
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • žuvies prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
    • kukurūzų miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • aliejus (kepimui)
    Karštai pupelių mišrainei:
    • keptos pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais.
  2. 2. Tada apvoliokite kukurūzų miltuose ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol žuvis gražiai apskrunda bei pilnai iškepa.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūną ir morką nulupkite. Morką sutarkuokite, o svogūną supjaustykite mažais gabaliukais.
  5. 4. Tada pakepinkite daržoves keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol jos suminkštėja.
  6. 5. Supilkite pupeles. Mišrainę pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite dar papildomai pomidorų padažo, pakaitinkite kelias minutes, kad skoniai persimaišytų tarpusavyje.
  7. 6. Po to į lėkštes dėkite mišrainės, po žuvies gabaliuką, pabarstykite krapais, patiekite ir skanaukite!
Žuvies filė kepsnys su karšta pupelių mišraine
Šamo maltinukai - kotletai orkaitėje
(6)
Tešloje kepta silkė
(45)
Žuvis: Alpinės šalvys su krapų padažu
(4)
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje
(6)