Tešloje kepta silkė

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Tešloje kepta silkė
Neseniai draugų rate pradėjome kalbėti apie keptą žuvį tešloje. Žinoma, daugelis pasakė, kad yra ją ragavę, pasidalino idėjomis kaip ją ruošti. Galiausiai aš užsiminiau, kad labai mėgstu kepti silkę tešloje ir visi labai nustebo, nes nebuvo apie tai girdėję, kad kažkas keptų šitaip silkę. Tad aš prižadėjau pagaminti ir receptu pasidalinti ne tik su draugais, bet ir su Jumis visais. Tad būtent tai dabar ir darau. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, nustebsite kaip tai skanu. :)

Ingredientai

    • 4 silkės
    • 2 kiaušiniai
    • 4-5 šaukštai miltų
    • 5 šaukštai grietinės
    • druskos
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išmirkytą silkę perpjauname išilgai, išimame kaulus ir apdžioviname.
  2. 2. Trynius ištriname su 2 šaukštais aliejaus ir grietine, suberiame dalį miltų ir gerai išsukame.
  3. 3. Baltymus išplakame ir atsargiai įmaišome į tešlą, kartu suberiame likusius miltus bei druską.
  4. 4. Pavolioję tešloje silkes iškepame įkaitintame aliejuje.
  5. 5. Iškeptas aušiname ir paduodame su salotomis arba užpiltomis marinatu.

Aldona

Paprastai, ingredientai paprasti, nebrangiai kainuoja, tikrai labai skanu. Pavykęs ir pasiteisinęs receptas.
Atsakyti
Tešloje kepta silkė

Nesvarbu

Bet Kūčioms turbūt netinka, nes su kiaušiniais bei grietine? Ačiū kas atsakys
Atsakyti

Aldona

Netinka, nes ir grietinės negalima valgyti :) nebent veganišką pasirinktumėt, o kiaušinius kuom kitu pakeistumėt

Onute

Kūčioms maišau tik miltai ir vanduo, tiršta tešla. Skanaus

Ingrida Robertas

Bus išmėginta...
Atsakyti

Petras

Kokia silke turi buti. Ismirkyta- tai cia jau sudyta, o ne zalia file?
Atsakyti

Aldona

Aš naudoju sūdytą ir ją gerai numirkau. :)