Karšta silkė - nustebins ne vieną gurmaną!

2019-11-11 Autorius WorldRecipes.lt

Karšta silkė - nustebins ne vieną gurmaną!
Ši karšta silkė gaunasi fantastiška. Pagamindama ją nustebinu ne vieną žmogų, kuris dažnai būna išrankus maistui. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkės su galvomis: 2 (didesnės)
    • paprikos: 1 (nedidelės)
    • svogūnai: 2
    • citrinos: 1
    • pienas: 2 stiklinių
    • grietinė: 2 šaukštų
    • pomidorų padažas: 2 šaukštų
    • majonezas: 1 šaukšto (naudoju "Kėdainių" be konservantų)
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 šaukštelio su kaupu
    • miltai: 1 šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • penkių pipirų mišinys

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkes išvalome (vidurius išimame bei nupjauname galvą) nuplauname, pamerkiame maždaug 60 minučių į didesnį kiekį šalto vandens.
  2. 2. Po to vandenį nupilame, dar kartą užpilame, mažiau, tik kad apsemtų, įspaudžiame citrinos sulčių ir dar maždaug 60 minučių paliekame.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui išimame, gražiai nulupame, išimame kaulus, gausime 4 file.
  5. 4. Iš vidaus truputį paploniname nupjaudamos plonai viduriuką silkės, perpjauname visas per pusę, į kiekvienos viduriuką dedame paprikos gabaliuką ir svogūno gabaliuką bei paprastai susukame, persmeigdamos smeigtukais, apatinius išlindusius smeigtukus nukerpame, viršutinius paliekame.
  6. 5. Sudedame į kepimo indą, užpilame padažu (iki pusės maždaug) ir dedame į įkaitintą orkaitę iki 190 temperatūros maždaug 25 minutėms.
  7. 6. Padažas: Ant aliejaus pakepame gerokai likusius svogūnus.
  8. 7. Kai jau apkepa, dedame miltus ir vėl kepame, kol paraus šiek tiek miltai, tuomet supilame pieną, sudedame papriką, pipirus, druskos ir maišydamos užviriname.
  9. 8. Kai užvirs supilame kartu sumaišytus grietinę, pomidorų padažą, majonezą ir maišydamos lėtai kaitiname kelias minutes, kol užvirs.
  10. 9. Užpilame ant silkės ir dedame į orkaitę.
  11. 10. Iškepus, patiekiame su norimu garnyru ir lepinamės nuostabiu patiekalu!
  12. 11. Rekomendacija: Šiam patiekalui silkė turi būti gera, šviežia, visokios išlaikytos, marinuotos filė čia visai netinka.
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Karšta silkė - nustebins ne vieną gurmaną!
Skani silkė krapų ir pomidorų marinate
(3)