Skandinaviška silkė lietuviškai su keptomis morkomis ir keptais burokėliais

2023-12-23 Autorius WorldRecipes.lt

Skandinaviška silkė lietuviškai su keptomis morkomis ir keptais burokėliais
Apie šį silkės receptą man papasakojo grįžusi draugė, kuri gyvena Skandinavijoje, o tiksliau Norvegijoje. Jos pasakojime viskas taip gražiai nuskambėjo ir mane labai sudomino, kad viskas yra gaminama su keptomis morkomis. Tad po kelių dienų nusprendžiau jos receptu ir pasinaudoti. Rezultatas tikrai labai geras ir vertas Jūsų dėmesio. Jeigu esate silkės mėgėjas, kaip aš, tai būtinai išmėginkite tokį pagaminimo variantą. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkių filė: 2
    • morkų: 2
    • burokėlių: 1
    • citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
    • grietinės: 1 šaukšto
    • druskos: pagal skonį
    • maltų juodųjų pipirų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morkas suvyniojame į foliją ir iškepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  2. 2. Tuomet burokėlį supjaustome labai plonomis riekelėmis, pabarstome druska ir pašlakstome aliejumi.
  3. Reklama
  4. 3. Išdėliojame ant kepimo popieriaus burokėlių riekeles ir kepame 80 laipsnių temperatūroje, kol šie taps traškūs.
  5. 4. Morkas atvėsiname, nulupame, sutriname trintuve (blenderiu) su citrinos sultimis, vienu šaukštu grietinės, druska ir pipirais.
  6. 5. Silkę supjaustome juostelėmis, išdėliojame ant morkų tyrės ir papuošiame džiovintais burokėliais. Skanaujame!
  7. 6. Pastabėjimas: Į morkų tyrę aš dėjau grietinę, o ne grietinėlę, specialiai, kad suteiktų rūgšties, nes aš galvojau, kad silkė saldi, morkos saldžios. Ir tikrai, švelni rūgštelė itin tiko prie saldžios skandinaviškos silkutės. Rekomenduoju!

Zita

Manau bus skanu. Bandysiu kucioms
Atsakyti

Audrone Vilkeliene

Pabandysiu, labai neįprastas receptas
Atsakyti