Silkė su karamelizuotais svogūnais, balzamiko actu ir rudu cukrumi

2023-11-25 Autorius WorldRecipes.lt

Silkė su karamelizuotais svogūnais, balzamiko actu ir rudu cukrumi
Šiandien su Jumis pasidalinsiu savo labiausiai pamiltu silkės receptu. Šitaip gaminu jau daug metų, bet man niekaip nenusibosta. Prireiks visai nedaug ingredientų, kurie tuo pačiu labai paprasti, tačiau tarpusavyje jie sukurs vieną nuostabų skonį. Tad galiu pasakyti tik tiek, susiruoškite juos ir pradėkite gaminti jau dabar. Imkite receptą! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkės filė: 2
    • svogūnai: 4 (didesni)
    • rudas cukrus: 1 kupino valgomojo šaukšto
    • balzamiko actas: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • čiobrelis: žiupsnelio
    • razinos: 1 saujelės
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus supjaustome pusžiedžiais, suberiame į įkaitintą keptuve su trupučiu aliejaus, ant mažos ugnies kaitiname kartas nuo karto pamaišydami, kol svogūnai pradės karamelizuotis.
  2. 2. Tada suberiame cukrų, pakaitiname keletą sekundžių, užpilame balzamiko acto, maišydami pakaitiname, kol dalis acto nugaruos, suberiame čiobrelį, razinas (jei itin sudžiūvusios razinos - išmirkome jas vandenyje).
  3. Reklama
  4. 3. Viską išmaišome bei paliekame atvėsti.
  5. 4. Po to silkę supjaustome gabaliukais, užklojame svogūnų pagardu bei paliekame silkę pasimarinuoti mažiausiai 2 valandas.
  6. 5. Patiekiame ir skanaujame!
Silkė su baravykais ir svogūnais
(3)