Silkė su baravykais ir svogūnais

2023-12-23 Autorius Skanūs kąsneliai

Silkė su baravykais ir svogūnais
Šiam nuostabiam silkės patiekalui tinka ir šaldyti baravykai. Šį receptą sužinojau dar iš savo močiutės. Ji visada šitaip gamindavo Kūčioms, o aš gaminu kartais ir tiesiog vakarienei, kai su šeima norime pasilepinti labai skanius silkės patiekalu. O kam gaminsite Jūs - nuspręskite patys. Tik galiu pasakyti, kad būtinai gaminkite, nes skonis tikrai fantastiškas ir gaunasi labai puikiai. O ir paruošimas toks, kad tikrai pavyks kiekvienam. Tad mėginam! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • marinuota silkė: 400 gramų
    • šaldyti arba švieži baravykai: 500 gramų (naudojau šaldytus)
    • svogūnai: 1
    • saulėgrąžų aliejus
    • džiovintas čiobrelis
    • džiovintas raudonėlis
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jeigu turimi grybai yra šaldyti, reikia juos per visą naktį palaikyti šaldytuve, kol atsileis.
  2. šaldyti grybai
  3. 2. Po to svogūnus lengvai pakepinkite ant šlakelio aliejaus.
  4. Reklama
  5. 3. Berkite atitirpusius grybus, pabarstykite prieskoniais ir pakepkite kol grybai lengvai apkeps. Lengvai pasūdykite druska.
  6. 4. Silkę supjaustykite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir apipilkite aliejumi kuriame buvo.
  7. supjaustyta silkė apipilta aliejumi
  8. 5. Paskui ant viršaus dėkite atvėsintus baravykus.
  9. silkė su grybais
  10. 6. Viską palaikykite maždaug pora valandų šaldytuve, kad skoniai "susidraugautų" ir lepinkitės!
  11. silkė su baravykais paruošta valgymui
Foršmakas arba kapota silkė
(5)