Silkė kario padaže su actu, majonezu ir natūraliu jogurtu

2023-12-17 Autorius WorldRecipes.lt

Silkė kario padaže su actu, majonezu ir natūraliu jogurtu
Jau esu minėjusi, kad tikrai labai mėgstu eksperimentuoti su silkės patiekalais. Kartais eksperimentus atlieku savo virtuvėje, iš turimų ingredientų, o kartais skubu gaminti pamačiusi kokį naują receptą internete, kuris sudomina. Taip nutiko ir su šia silke, marinuota kario padaže. Taip dar nebuvau gaminusi, bet pamenu, kad kažkada parduotuvėje buvau pirkusi kažką panašaus. Ir pamenu, kad parduotuvinė silkė visai patiko. Tad skubėjau pamėginti šį variantą ir savo virtuvėje. Gavosi fantastiškai skaniai ir tikrai parduotuvėje pirkti nereikia. Darbo visai nedaug, o rezultatas pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Drąsiai mėginkite ir Jūs. :)

Ingredientai

    • silkės filė: ~400 gramų
    • mėgstamas majonezas: 100 gramų
    • natūralus jogurtas: 100 gramų
    • actas: 100 mililitrų
    • cukrus: 50 gramų
    • curry prieskoniai: 3 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • juodieji pipirai: 10 grūdelių (galima kelis pakeisti į kvapniuosius)
    • lauro lapai: 2-3

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkutę supjaustome juostelėmis.
  2. 2. Patarimas: Jeigu turima silkė sūri - pamirkome piene arba vandenyje.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet keptuvėje pakaitiname curry prieskonius kelias minutes, kol pasklis aromatas.
  5. 4. Sudedame pipirus, lauro lapus, pusžiedžiais pjaustytą svogūną, užpilame actu, įberiame cukraus, verdame ant mažos ugnies kol actas pusiau nugaruos, aš kartais pakaitinu dar ilgiau.
  6. 5. Tada dubenėlyje sumaišome mėgstamą majonezą su jogurtu.
  7. 6. Per sietelį į dubenėlį nukošiame keptuvės turinį, išmaišome, gausis graži geltona spalva.
  8. 7. Sudedame supjaustytą silkės filė, permaišome, uždengiame bei dedame į šaldytuvą marinuotis mažiausiai 12 valandų. Skanaujame!
Tešloje kepta silkė
(45)
Keptuvėje kepta silkė su daržovėmis
(9)