Silkės mišrainė su morkomis ir keptomis pupelėmis pomidorų padaže

2021-12-14 Autorius Skanūs kąsneliai

Silkės mišrainė su morkomis ir keptomis pupelėmis pomidorų padaže
Pirmą kartą tokios mišrainės su silke, morkomis ir keptomis pupelėmis pomidorų padaže paragavau pas savo uošvienę. Tada norėjosi įsidėti dar ir dar, kol jos visiškai neliko. Žinoma, vakaro eigoje paprašiau recepto, tuo pačiu mačiau kaip dar keletas giminaičių jį užsirašė. Nuo to laiko visada per šventes arba kai labai pasiilgstame silkės, pasigaminame šį patiekalą. Atėjo laikas pamėginti ir Jums. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silpnai sūdyta silkės filė: 400 gramų
    • morkos: 1 kilogramo
    • svogūnai: 2
    • keptos pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės
    • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: ~2-3 valgomųjų šaukštų (kepimui)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas nuskutame ir sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
  2. 2. Tada suberiame į garų puodą ir kaitiname, kol suminkštėja.
  3. Reklama
  4. 3. Jeigu neturite garų puodo, tai galite suberti į metalinį sietelį ir kaitinti puode virš verdančio vandens garų.
  5. 4. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname aliejuje, kol suminkštėja.
  6. 5. Suberiame paruoštas morkas į svogūnus ir maždaug 60 sekundžių pakepiname.
  7. 6. Tuomet įmaišome pupeles su padažu ir pomidorų pastą. Paliekame pravėsti.
  8. 7. Pravėsusias daržoves sumaišome su gabaliukais pasmulkinta silke.
  9. 8. Paliekame kelias valandas pastovėti, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje ir tada pagardiname druska pagal savo skonį.
  10. 9. Patiekiame ir skanaujame! Itin gardu su karštomis virtomis bulvėmis arba riekele ruginės duonos.

Daiva Dapkute

Labai skanu, paprasta ir sotu.
Atsakyti