Ši mišrainė su silke gaunasi labai soti ir be galo skani. Gal daugumai nuskambės ir visai "neskaniai", bet kartais į tokią mišrainę latviai dar įdeda virto liežuvio arba kitos virtos mėsos, bet tai nėra būtina. Taip pat šią mišrainę, jeigu norisi, dar galima paskaninti virtomis morkomis ir/ar krapais.
O jeigu norite tokią mišrainę paruošti Kūčioms, tai rinkitės veganišką majonezą.
Ingredientai
bulvės: 6 (vid. dydžio)
silkės filė: 400 gramų
žalieji žirneliai: 400 gramų (tinka tiek šaldyti, tiek konservuoti)
1. Pirmiausia bulves išverdame su lupena ir atvėsiname.
2. Po to atvėsusias bulves nulupame bei supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio kubeliais.
Reklama
3. Silkės filė gerai nuvarviname bei supjaustome siauromis juostelėmis.
4. Tada svogūną bei agurkus smulkiai sukapojame.
5. Tuomet atitirpintus žirnelius (jei naudojate šaldytus) perliejame verdančiu vandeniu ir gerai nupilam. Jeigu naudosite konservuotus, tai gerai nuvarvinkite.
6. Mėgstamą majonezą išmaišome su grietine bei garstyčiomis.
7. Galiausiai bulves sumaišome su silke, žirneliais, agurkais, svogūnais bei pasiruoštu padažu.
8. Dedame į šaldytuvą maždaug valandai, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje. Jeigu labai skubate, galite valgyti ir iškart! Skanaus! :)
undefined
Labai faina mišrainė. Aš dedu du kietai virtus kiaušinius.
Atsakyti
dziedukas
Sutinku su undefined - pora kietai virtų ir susmulkintų kiaušinių ženkliai pagerina skonį.
Atsakyti
Renata
Aš irgi dedu virtus kiaušinius, tik vietoj žirnelių dedu nuluptą obuolį ir svogūnus pamarinuoju.
Atsakyti
Aš
Mes dėdavome virtas morkas, marinuotus agurkus, virtus kiaušinius ir žinoma silkės. Skanaus
Atsakyti
undefined
Atsakyti
dziedukas
Atsakyti
Renata
Atsakyti
Aš
Atsakyti