Saldžių bulvių kąsneliai su silke

2024-11-05 Autorius Vaida Bučinskienė

Saldžių bulvių kąsneliai su silke
Ši batatų ir silkės užkandžio idėja puikiai derina saldumą su sūrumu. Kepti batatai suteikia minkštumo ir saldumo pagrindą, o silkės, agurkų ir krapų mišinys – gaivumo ir intensyvaus skonio. Citrinos sultys ir aliejus sujungia visus ingredientus, suteikdami papildomos rūgštelės ir švelnumo. Tai puikus, netradicinis užkandis, tinkantis tiek vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Autorės komentaras - paprastas, greitai paruošiamas užkandis. Keptų batatų saldumas puikiai dera su silkės sūrumu. Užkandis yra be pieno produktų ir kiaušinių, tad puikiai tiks kaip kažkas naujo ir kitokio šventiniam Kūčių stalui. 

Užkandį papildomai pagardinti galima smulkintais kaparėliais ar mažais gabalėliais pjaustytu raudonuoju svogūnu, taip pat tiks smulkiai kapotos šviežios petražolės. 

Ingredientai

    • Batatai: 2 vnt. 
    • Silkė: 2 filė
    • Agurkai: 2 vnt. (trumpavaisiai)
    • Citrinos sultys: šiek tiek
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
    • Krapai: saujelė (kapotų)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Batatus nuplauti, nuskusti žievę ir supjaustyti maždaug piršto storio riekelėmis.
  2. pjaustyti batatai
  3. 2. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir išdėlioti batatų griežinėlius. Aptepti aliejumi, apiberti druska ir pipirais. Kepti 180 C temperatūros orkaitėje apie 40 min.
  4. batatų griežinėliai skardoje
    Reklama
  5. 3. Silkės filė supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenėlį.
  6. smulkinta silkė dubenėlyje
  7. 4. Agurkus supjaustyti panašaus dydžio gabalėliais kaip silkė ir sudėti į tą patį dubenėlį.
  8. pjaustyti agurkai su silke
  9. 5. Krapus susmulkinti ir sudėti į dubenėlį prie silkės ir agurkų. Įpilti aliejaus, įspausti šiek tiek citrinos sulčių, pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti.
  10. prieskoniai su silke ir agurkais
  11. 6. Gautą masę išdėlioti ant keptų batatų griežinėlių. Papildomai pagardinti krapais.
  12. 7. Patiekti ir skanauti!
Saldžių bulvių kąsneliai su silke
Receptų autorė Vaida Bučinskienė