Labai gardus užkandis iš kiaušinių, įdarytų silke. Šis užkandis beveik visada pats pirmasis pradingsta nuo stalo. O gaminti jį man asmeniškai tikras malonumas.
6% obuolių acto: 2 valgomųjų šaukštų (tiks ir paprastas)
cukraus: 1 valgomojo šaukšto
vandens: 100 mililitrų
petražolių (papuošimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūno galvutę nulupame, perpjauname perpus, supjaustome pusę svogūno taip smulkiai, kaip tik pavyksta. Sudedame svogūną į nedidelį indą.
2. Supilame actą ir vandenį, Supilame cukrų. Sumaišome.
Reklama
3. Paliekame marinuotis maždaug 20 minučių.
4. Burokėlį išverdame. Atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame stambia trintuve.
5. Tuomet kiaušinius išverdame kietai, atvėsiname ir nulupame. Kiekvieną kiaušinį perpjauname perpus.
6. Kiaušinio baltymo puselę dedame į atskirą plokščią lėkštę, o trynius suberiame į švarų dubenėlį.
7. Šakute sutriname trynius. Sudedame burokėlį. Sudedame ir svogūną, prieš tai jį nusunkusios per sietelį.
8. Silkės gabaliukus smulkiai supjaustome ir sudedame į masę. Sudedame majonezą.
9. Viską gerai sumaišome iki vientisos masės. Įdaras jau paruoštas.
10. Įdaru užpildome kiaušinio baltymo krepšelius. Kiekvienam maždaug vieną arbatinį šaukštelį su kaupu. Skanaujame!