Sumuštinis su silke, burokėliais ir svogūnais

2024-11-07 Autorius Karolina Puodžiūtė

Sumuštinis su silke, burokėliais ir svogūnais
Šis elegantiškas silkės ir burokėlių užkandis puikiai tiks kaip labai gardus užkandis šventiniam stalui. Smulkiai sutarkuoti burokėliai suteikia spalvingą ir saldžiarūgštį pagrindą, kuris dera su sūrios silkės skoniais. Plonai supjaustyti svogūno griežinėliai prideda lengvo aitrumo, o agurkų juostelės – gaivumo ir traškesio. Ši kompozicija ant duonos riekelės atrodo labai elegantiškai, o ingredientai dera tarpusavyje ne tik skoniu, bet ir išvaizda. Puikus pasirinkimas ieškantiems subtilių ir lengvų užkandžių ypatingam vakarui su šeima ar žiemos švenčių meniu.

Redaktorės Vaidos komentaras - patraukliai atrodantis ir labai gardus užkandis. Tikrai patiks visiems silkės mėgėjams. Toks užkandis tobulai tinka ir šventiniam Kūčių stalui, kadangi naudojami produktai atitinkantys tradicijas. 

Ingredientai

    • Tamsi duona: kelios riekės
    • Silkės filė: 2 vnt.
    • Burokėliai: 2 vnt. (virti)
    • Raudonieji svogūnai: 0,5 vnt.
    • Agurkai: 1-2 vnt.
    • Alyvuogių aliejus: keli šaukštai
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia tarka. Juos pagardinti druska, pipirais ir įpilti šiek tiek aliejaus. Gerai išmaišyti ir atidėti.
  2. 2. Silkės filė supjaustyti juostelėmis.
  3. 3. Svogūną supjaustyti plonais žiedais ar pusžiedžiais.
  4. 4. Agurką, bulvių skustuko pagalba, supjaustyti plonomis ilgomis juostelėmis.
  5. 5. Duonos riekes perpjauti skersai pusiau. Uždėti po šaukštelį tarkuotų burokėlių.
  6. 6. Ant burokėlių išdėlioti silkę, svogūnus ir susuktas agurkų juosteles.
Apelsininė silkė su svogūnais ir cinamonu
(17)
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais pagal Beatą
(4)