Silkės tartaras su avokadais

2024-11-02 Autorius WorldRecipes.lt

Silkės tartaras su avokadais
Šis užkandis yra gaivus ir subtiliai pikantiškas, su netikėtu silkės ir kreminio avokado deriniu, kuris puikiai tinka lengvam užkandžiui ar stilingam patiekimui ant šventinio stalo. Traškios "Iceberg" salotos suteikia gaivumo, o čili pipirai – lengvą aštrumo dvelksmą, kuris subalansuoja silkės sūrumą ir avokado švelnumą. Patiekiamas kaip bokštelis, užkandis įgauna elegantišką išvaizdą ir tampa puikia stalo puošmena, idealiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam vaišių stalui.

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus variantas tiems, kad ieško vis naujų derinių su silke. Sunokęs avokadas toks kreminis, kad puikiai papildo silkę. Patiekite su skrudintos duonos riekelėmis kaip užkandį. Arba tai gali būti puikios naujos salotos jūsų stalui. 

Ingredientai

    • Silkės filė: 200 g
    • Avokadai: 1 vnt.
    • Iceberg salota: 0,25 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Citrinos sultys: šiek tiek
    • Čili pipiras: nedidelis (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Silkės filė supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į dubenėlį.
  2. 2. Avokadą supjaustyti panašaus dydžio gabalėliais kaip silkė ir sudėti į tą patį dubenėlį.
  3. 3. Iceberg salotą susmulkinti ir sudėti prie silkės.
  4. 4. Jeigu naudojamas čili pipiras, jį taip pat smulkiai supjaustyti ir sudėti prie kitų ingredientų.
  5. 5. Viską pagardinti druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių. Gerai išmaišyti.
  6. 6. Patiekti paprastai arba nedidelio dubenėlio pagalba galima suformuoti bokštelius.
  7. 7. Pabarstyti papildomais čili gabaliukais
Macni silkutė su meduje keptais svogūnėliais
(1)