Silkė su bulvėmis ir konservuotais žaliaisiais žirneliais

2023-08-03 Autorius WorldRecipes.lt

Silkė su bulvėmis ir konservuotais žaliaisiais žirneliais
Itin silkė su bulvėmis ir konservuotais žaliaisiais žirneliais, gaminama visiškai be jokio majonezo. Aš tokį mišrainę pasigaminu dažnai, kai pasiilgstu silkutės, bet ji tuo pačiu puikiai tiktų ir Kūčių stalui.

Ruošdama šią silkę naudojau silkės filė aliejuje, tad gamindama užpilą aliejaus pyliau tik vieną valgomąjį šaukštą. Jeigu ruošite su silke, kuri nebuvo mirkyta aliejuje, aliejaus gali reikėti įpilti šiek tiek daugiau, bet nebūtinai.

Ingredientai

    • virtos bulvės: 2-3
    • konservuoti žirneliai: 100 mililitrų
    • svogūnai: 1 nedidelės galvutės
    • silkės filė: 2 juostelių
    • aliejus: šiek tiek (svogūnų pakepinimui)
    • malti kvapieji pipirai: pagal skonį
    Užpilui:
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • garstyčių grūdeliai: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruoškite užpilą: Dubenėlyje sumaišykite aliejų, citrinos sultis, garstyčių grūdelius ir palikite pastovėti, kol susiruošite visus kitus produktus.
  2. 2. Virtas bulves supjaustykite kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, berkite supjaustytą svogūną ir lengvai apkepinkite.
  5. 4. Tuomet į dubenį berkite virtas, kubeliais pjaustytas bulves, konservuotus žirnelius, dėkite pakepintą svogūną, pabarstykite maltais kvapiaisiais pipirais, jeigu mėgstate sūriau ir druska, užpilkite paruoštu užpilu ir išmaišykite.
  6. 5. Sudėkite į indą, ant viršaus uždėkite gabaliukais pjaustytą silkės filė.
  7. 6. Jeigu mėgstate pabarstykite susmulkintais krapais arba svogūnų laiškais. Skanaukite!
  8. 7. Pastebėjimas: Aš dėl foto dar uždėjau pjaustytų svogūnų griežinėlių, kad gražiau atrodytų, bet tai tikrai nėra būtina. Viską sumaišius į vieną patiekalas daug skanesnis, bet mažiau išvaizdus. :)

Irena

Oi kaip čia viskas skanu. Ačiū už pasidalintą gerą receptą. :)
Atsakyti