Sūdyta silkė su cinamonu, gvazdikėliais, razinomis ir sausu baltu vynu

2023-12-13 Autorius WorldRecipes.lt

Sūdyta silkė su cinamonu, gvazdikėliais, razinomis ir sausu baltu vynu
Ar įmanoma Gruodžio mėnesį be silkės? Tikriausiai visi sutiksime, kad ne. Tai ingredientas numeris vienas šį mėnesį. Tad lieka tik atrasti pačias geriausias kombinacijas kaip ją paruošti. Šiandien pasidalinsiu labai patikusiu receptu su cinamonu, gvazdikėliais, razinomis ir sausu baltu vynu, kurį atradau praėjusiais metais prieš pat šventes. Ir tokia silkė per Kūčias nuo stalo pradingo pati pirmoji, nes visiems labai patiko. Šiais metais būtinai kartosiu. Pamėginkite ir Jūs. Esu tikra, kad rezultatas nenuvils ir Jūsų. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sūdyta silkės filė: 500 gramų
    • svogūnai: 2 (nedideli)
    • gvazdikėliai: 3
    • juodieji pipirų žirneliai: 3
    • kvepiančiųjų pipirų žirneliai: 3
    • lauro lapai: 2
    • razinos: 1 saujos
    • sausas baltas vynas: 1 stiklinės
    • cinamonas: 1 lazdelės
    • vanduo: 120 mililitrų
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet puode užviriname vandenį su cukrumi bei visais nurodytais prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Puodą uždengiame bei marinatui užvirus, paverdame maždaug 5 minutes.
  5. 4. Marinatą nukošiame, supilame vyną bei dar kartą užviriname.
  6. 5. Nukeliame nuo viryklės bei suberiame razinas. Paliekame atvėsti.
  7. 6. Tada nuluptus svogūnus supjaustome žiedeliais bei nuplikome su verdančiu vandeniu.
  8. 7. Stiklainyje (arba kitame norimame inde) susluoksniuojame silkę bei svogūnus.
  9. 8. Užpilame atvėsusiu marinatu. Uždengiame bei viską dedame į šaldytuvą, kad pasimarinuotų bent jau per visą naktį. Mėgaujamės!
Sūdyta silkė su cinamonu, gvazdikėliais, razinomis ir sausu baltu vynu

dziedukas

Nu kodėl reikia iš silkės daryti kompotą?
Atsakyti