Močiutės rekomenduoja: geriausias silkių ir kitų žuvų sūdymo receptas!

2019-09-03 Autorius WorldRecipes.lt

Močiutės rekomenduoja: geriausias silkių ir kitų žuvų sūdymo receptas!
Kam pirkti sūdytą silkę, jeigu galima ją nesudėtingai pasiruošti patiems namuose? :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkė: 1 kilogramo
    • druska: 6 šaukštų
    • cukrus: 3 šaukštų
    • lauro lapai: 3-4
    • vanduo: 1 litro
    • juodieji pipirai: 10 žirnelių (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užviriname vandenį. Į vandenį įberiame cukraus, druskos ir lauro lapelių. Galima įmesti ir juodųjų pipirų žirnelių.
  2. 2. Verdame ant mažos ugnies maždaug 7-10 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet nuplaukite kambario temperatūroje atšildytą silkę ir jos neišpjausčiusios (kartu su galva ir viduriais) sudedame į pasirinktą indą.
  5. 4. Atvėsiname gautą sūrymą ir užpilame žuvis.
  6. 5. Padedame į šaldytuvą apatinėje lentynoje.
  7. 6. Po 3 dienų išimame silkę iš šaldytuvo ir supjaustome norimu būdu.
  8. 7. Galima supjaustyti gabaliukais bei sumaišyti su marinuotais svogūnais. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Foršmakas arba kapota silkė
(5)