Marinuota silkė su balto vyno actu, svogūnų ir morkų pataluose

2023-12-16 Autorius Sniegena

Marinuota silkė su balto vyno actu, svogūnų ir morkų pataluose
Apie šį receptą galiu drąsiai pasakyti - itin skani silkė, kuria nebus gėda užsukusius svečius pavaišinti ar pačiam po saldaus torto širdį atgaivinti. 

Šiame patiekale svogūnai bei morkos ne prasčiau už pačią silkutę susivalgo. Didelis privalumas - ši silkutė lengvai gali dvi savaites šaldytuve stovėti, todėl visiškai nėra būtina ją gaminti prieš pat svečiams stalą užsėdant .

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkių filė: 5
    • svogūnai: 3-4
    • morkos: 3
    Marinatui:
    • baltojo vyno actas: 150 mililitrų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • lauro lapai: poros
    • gvazdikėliai: 3-4
    • pipirų žirneliai: 6-8 (gali būti įvairių rūšių)
    • kalendros grūdeliai: kelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nulupkite bei pusžiedžiais supjaustykite svogūnus.
  2. 2. Nuskuskite bei supjaustykite morkas.
  3. Reklama
  4. 3. Nulupkite silkės odą bei supjaustykite gabaliukais.
  5. 4. Tuomet vandenį ir actą supilkite į puodą, sudėkite cukrų bei prieskonius. Užvirinkite.
  6. 5. Sudėkite morkas bei svogūnus ir vėl laukite, kol užvirs.
  7. 6. Nukelkite nuo ugnies. Marinatas privalo šiek tiek pravėsti.
  8. 7. Tada į stiklainį sluoksniuokite silkę, svogūnus, morkas, vėl - silkę, svogūnus ir morkas.
  9. 8. Po to viską užpilkite marinatu (iki pat stiklainio viršaus).
  10. 9. Palaukite kol visiškai atšals bei dėkite į šaldytuvą. Skanaukite!