Blyneliai su silke Kūčioms

2024-10-07 Autorius Karolina Puodžiūtė

Blyneliai su silke Kūčioms
Pas mano močiutę, visada, per Kūčias būdavo blynai su silke. Atrodo visai paprasti ingredientai, bet kaip ji puikiai mokėjo juos paruošti. Net seilė tįsta. Atrodo, kad kai pats pagamini vis tiek ne tas, nors ingredientai tie patys. Bet tai tik sentimentai "žaidžia" savo rolę. Pasigaminkite ir Jūs nuostabių blynelių šioms Kūčioms. :) 

Ingredientai

    • miltų: ~6 valgomųjų šaukštų
    • vandens: ~250 mililitrų
    • druskos
    • svogūnų: 1 (didelio)
    • silkės filė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną nulupkite.
  2. nulupamas svogūnas
  3. 2. Tada svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite keptuvėje. Atvėsinkite.
  4. apkepinamas svogūnas keptuvėje
    Reklama
  5. 3. Iš miltų bei vandens užmaišykite maždaug grietinės tirštumo tešlą, dėkite pakepintus svogūnus bei gabaliukais supjaustytą silkės filė.
  6. 4. Tuomet kepkite įkaitintuose riebaluose, kol gražiai apskrunda.
  7. 5. Labai skanu patiekti su kepintų svogūnų padažu. Pasilepinkite!
  8. 6. Patarimas: Jei kepame ne Kūčioms, tai įmušame vieną kiaušinį, skonį tik pagerina. Ir patiekiame su grietinės bei kepintų svogūnų padažu.
Blyneliai su silke Kūčioms
Blyneliai su silke Kūčioms

Aldona

O aš atsimenu, mama tremtyje Igarkoje visada kepdavo ir tai buvo silkė tešloje.
Atsakyti

Laima

Kepinti svogūnai tešloje, patys blyneliai aliejuje, valgyt su kepintu svogūnų padažu - triguba aliejaus bomba.
Atsakyti
Orkaitėje keptas eršketas
(2)
Silkių "sušiai"
(32)