Orkaitėje keptas eršketas

2021-11-18 Autorius Gamina Vanagai

Orkaitėje keptas eršketas
Eršketas - tikrai ypatinga žuvis, net galėčiau teigti - karališka ir labai šventiška. Tokia žuvis yra sveika, švelnaus skonio ir jokių kaulų... jei kaulų ir buvo, iškepti jie kažkaip "sukremzlėja".

Kažkaip tikrai retokai su šeima užtaikome ją nusipirkti, bet kiekvieną kartą valgydama vis kartoju - reiktų valgyti daug dažniau, nes skonis ypatingas! 

Ingredientai

    Keptam eršketui:
    • eršketai: 1 (1 kilogramo)
    • žuvies prieskoniai: pagal skonį (manųjų sudėtis: svogūnai, bazilikai, česnkai, raudona saldi paprika, petražolės, juodieji pipirai, ciberžolė, ožragė, aštrioji paprika, krapai, druska)
    • saliero šaknys: 0,5
    • pomidorai: 1 kekės
    • citrinos: 0,5
    Salotoms:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuvalytą ir išskrostą eršketą gerai nuplaukite (jis labai gleivėtas) ir nusausinkite.
  2. 2. Tada įtrinkite žuvies prieskonių mišiniu (arba druska ir prieskoniais: pipirais, čiobreliais, peletrūnais), į pilvą dėkite citrinos griežinėlių.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet dėkite eršketą į didelę skardą ant kepimo popieriaus, ant viršaus dėkite kelis griežinėlius sviesto, kad kepant sudrėkintų, ir keletą griežinėlių citrinos.
  5. 4. Šalia dėkite ganėtinai stambiais piršto dydžio šiaudeliais supjaustytą salierą (aliejus, druska, pipirai), o 10 minučių iki baigiat kepti paguldykite pomidoriukų šakelę.
  6. 5. Mūsų turėto dydžio eršketą kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug pusvalandį, didesnį teks kepti kiek ilgiau.
  7. 6. Salotos: Plonai suraikykite cukiniją, agurką, ridikėlius, susmulkinkite saulėje džiovintą pomidorą, česnaką, šlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis, dėkite druskos ir krapų. Skanaus!
  8. salotos prie žuvies - eršketo
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau eršketų receptų rasite: Eršketo receptai.
Šventinis dviejų žuvų terinas
(1)
Farširuota lydeka
(3)
Žuvis: Alpinės šalvys su krapų padažu
(4)