Skaniai keptas karpis orkaitėje - rankovėje su morkomis ir svogūnais

2022-06-29 Autorius WorldRecipes.lt

Skaniai keptas karpis orkaitėje - rankovėje su morkomis ir svogūnais
Kai būna vasara ir labai karštam, man asmeniškai visai nesinori mėsos. Štai tomis dienomis, labiausiai ir pakrypsta mano akys žuvies patiekalų link. Šįkart aprašysiu mano šeimos labai pamėgtą patiekalą - skaniai keptą karpį orkaitėje su morkomis ir svogūnais. Nors dauguma galvoje, kad įdarytą karpį sunku paruošti, bet šiame patiekale, darbo palyginus nėra daug, o visa šeima valgo su didžiuliu pasimėgavimu.

Ingredientai

    • švieži karpiai: 1
    • citrinos: 1
    • svogūnai: 3 
    • morkos: ~3 (priklausomai nuo dydžio)
    • pievagrybiai: ~10 
    • česnakas ir prieskoniai marinavimai
    Aptepimui:
    Kepimui:
    • kepimo rankovė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia karpį išvalykite, įtrinkite susmulkintu česnaku ir prieskoniais žuviai. Česnako aš visada tikrai nepagailiu.
  2. 2. Palikite maždaug 60 minučių karpį marinuotis kambario temperatūroje;
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, kol marinuojasi karpis, pasiruoškite įdarą - morka sutarkuokite burokine tarka.
  5. 4. Svogūnus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  6. 5. Supjaustykite pievagrybius. Kas grybų nelabai mėgsta, galite gaminti ir be jų.
  7. 6. Įdarą apkepinkite keptuvėje, pradėdami kepti nuo svogūnų, tuomet sudėdami morkas ir pievagrybius.
  8. 7. Po to apkepintą turinį sudėkite tarp šonkaulių į karpio vidų. Dėkite tiek, kiek telpa... Kadangi įdaras gaunasi tikrai skanus, tai aš jo visada stengiuosi daryti daugiau ir pakepu jį atskirame maišelyje (būna kaip papildomas garnyras).
  9. 8. Įdarytą karpį dedame į kepimo maišelį. Maišelio galus stipriai užriškite.
  10. 9. Viską kepkite maždaug 40 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  11. 10. Paskui ištraukite karpį, prakirpkite maišelius ir aptepkite žuvį majonezo-grietinės padažu. Grietinė ir majonezas maišomas lygiomis dalimis vienas prie vieno.
  12. 11. Dėkite viską atgal į orkaitę dar maždaug 10 -15 minučių.
  13. 12. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite! :)
Tuno sevičė (ceviche)
(3)
Keptas karpis orkaitėje Kūčioms
(13)
Virta lydeka su cinamonu ir morkomis
(3)
Menkė kepta folijoje su morkomis
(1)
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
(4)