"Apelsininė silkė su svogūnais ir cinamonu" yra švelniai saldžiarūgštis užkandis, puikiai tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam pasilepinimui. Šis receptas ne tik maloniai nustebina apelsino ir cinamono deriniu, bet ir suteikia galimybę mėgautis sveikesne, skonio pilna silkės versija.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jeigu norite, actą galite pakeisti švelnesniu obuolių actu, kuris suteiks šiek tiek švelnesnį, vaisiškesnį skonį. Baltuosius svogūnus galima pakeisti raudonaisiais, jei norite švelnesnio ir saldesnio skonio. Cukrų galite keisti medumi, suteikdami marinato skoniui dar daugiau natūralumo. Jei norite intensyvesnio aromato, lauro lapus galima pakeisti keliomis kadagio uogomis, kurios suteiks lengvą dūmo natą.
Patiekalo gaminimo patarimai
Labai svarbu, kad cukrus visiškai ištirptų vandenyje prieš dedant kitus ingredientus. Tai užtikrins, jog marinatas tolygiai pasiskirstytų ant silkės ir viskas išlaikys vientisą skonį. Norint intensyvesnio skonio, silkę galite palaikyti marinate ilgiau nei parai – laikant 2–3 dienas, skonis taps dar gilesnis ir sodresnis. Marinavimo procesui patartina naudoti stiklinį indą, kuris padės išlaikyti skonį ir apsaugos nuo nereikalingų kvapų.
Kalorijos
Visa porcija apytiksliai turi apie 320 kalorijų, tad vienai porcijai tenka apie 80 kalorijų.
Valerija
Atsakyti
Julija
Atsakyti
Visiška saulutė
Atsakyti