Silkė su česnakiniais pievagrybiais, pomidorų padažu ir pasta

2023-12-16 Autorius Skanūs kąsneliai

Silkė su česnakiniais pievagrybiais, pomidorų padažu ir pasta
Tokia silkė su česnakiniais pievagrybiais, pomidorų padažu ir pomidorų pasta - tai labai aromatingas pasninko patiekalas. Nebrangus paruošti ir be galo skanus tiek su karštu garnyru tiek su duona. Nuo tos dienos, kai atradau šį receptą labai dažnai gaminu. Paruošimas visiškai nesudėtingas, o rezultatas pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Drąsiai mėginkite pasigaminti ir Jūs jau šiandien! :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pievagrybiai: 250 gramų
    • silkės filė aliejuje: 200 gramų (silpnai sūdyta ar šaltai rūkyta)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • pomidorų padažas: 5 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį ir turimos silkės sūrumą
    • pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pievagrybius nuvalykite bei susmulkinkite į keturias dalis.
  2. 2. Meskite į įkaitintą aliejų bei kepkite maždaug 10 minučių ant mažos ugnies vis pamaišydamos.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kai apkepa, berkite raudonėlius ir čiobrelius, pilkite pomidorų padažą, pastą, bei citrinos sultis, vis pamaišydamos kepkite kol skystis nugaruos ir grybai taps lipnūs.
  5. 4. Bebaigiant kepti įspauskite česnaką bei berkite druską ir pipirus, dar pakepkite maždaug minutę. Atvėsinkite.
  6. 5. Tada silkutę supjaustykite maždaug vieno kąsnio dydžio gabalėliais bei dėkite lėkštės dugne, užklokite atvėsintais grybais bei porai valandų padėkite šaltai.
  7. 6. Po to papuoškite šviežiomis žolelėmis, patiekite bei skanaukite!
Silkė su česnakiniais pievagrybiais, pomidorų padažu ir pasta
Silkė su česnakiniais pievagrybiais, pomidorų padažu ir pasta
Silkė su česnakiniais pievagrybiais, pomidorų padažu ir pasta