Greitos užkandėlės su silke, marinuotais kornišonais ir tepamu sūriu

2023-11-09 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Greitos užkandėlės su silke, marinuotais kornišonais ir tepamu sūriu
Jeigu šioje žemėje nebebūtų bulvių ir silkės, tikrai labai ilgai verkčiau. Net negaliu įsivaizduoti savo virtuvės be šių dviejų produktų. 

Šios užkandėlės gaunasi tokio skanumo, kad negalėjau nurimti, kol visų iki pabaigos nesuvalgiau. Norint, kad šis patiekalas pavyktų kaip įmanoma geriau, labai svarbu skanią silkę, nes ji čia yra pagrindas.

Ar gaminsiu tokias užkandėlės dar ir ateityje? Net nekyla abejonių, esu tikra, kad taip. Ir Jums labai rekomenduoju išmėginti.

Ingredientai

    • silkė: 120 gramų
    • marinuoti kornišonai: 6
    • duona: 2 riekių
    • tepamas sūris: 1-2 šaukštų (naudoju su česnakais)
    • rukolos lapai: kelių
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.
  2. šlakelis aliejaus keptuvėje
  3. 2. Paskrudiname duoną.
  4. 3. Tada šiltas duonos riekeles aptepkite sūriu.
  5. 4. Silkę nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
  6. 5. Dėkite po kelis lapelius rukolos ant duonos, tuomet kelis griežinėlius silkės ir ant viršaus sudėliokite kornišonus. Skanaukite!
  7. pagamintos užkandėlės su silke

Valentas

Pripažinkite: rukola smirdi. Jos visai nereikia, tik sugadintum sumuštinuką. Geriau jau svogūno laiškų paberti, o gal ir galvutę pasmulkintą.
Atsakyti