Silkė su pievagrybiais, svogūnais ir majonezu

2023-12-17 Autorius Karolina Puodžiūtė

Silkė su pievagrybiais, svogūnais ir majonezu
Aš pati asmeniškai esu didelė keptų silkės ir pievagrybių mėgėja. Tai man asmeniškai šis patiekalas, mišrainė išmaišyta su majonezu, labai labai patinka. Paruošti visai paprasta, ingredientų visai nedaug, o skonis labai geras. Drąsiai pasidalinu receptu, esu visiškai tikra, kad nenusivilsite ir šitaip gaminsite ne kartą. Tad imkite ir mėginkite. :)

Jeigu norite šį patiekalą gaminti Kūčioms, tai pasirinkite veganišką majonezą. :)

Ingredientai

    • silkė: 1 (arba 2 silkės filė)
    • pievagrybiai: 400-500 gramų
    • svogūnai: 2 (vid. dydžio)
    • majonezas: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkę išdarinėjame, supjaustome riekelėmis.
  2. 2. Tuomet pievagrybius supjaustome riekelėmis (jei maži) arba kubeliais. Pakepiname ant trupučio aliejaus. Atidedame į dubenį.
  3. Reklama
  4. 3. Tada toje pačioje keptuvėje pakepiname susmulkintus (pusžiedžiais ar kubeliais) svogūnus, juos taip pat pakepiname ant trupučio aliejaus.
  5. 4. Po to svogūnus sumaišome su pievagrybiais, įberiame pipirų, įdedame majonezo, išmaišome bei užklojame silkę.
  6. 5. Paliekame pasimarinuoti maždaug 12 valandų.
  7. 6. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Pastebėjimas: Jeigu silkė nėra itin sūri į pagardą galima (reikalui esant) įberti šiek tiek druskos

nu

Man skaniau su nekeptais pievagrybiais. Pakepinu tik svogūnus, supjaustytus pusžiedziais.
Atsakyti
Marinuotos silkės tortas
(2)