Marinuota silkė suomiškai su morkomis ir mėlynaisiais svogūnais

2023-12-13 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuota silkė suomiškai su morkomis ir mėlynaisiais svogūnais
Šį silkės marinatą su morkomis ir mėlynaisiais svogūnais nusižiūrėjau, kai lankiausi pas draugę Suomijoje. Ji ten gyvena daug metų ir turi nemažai vietinių draugų. Tad vieną vakarą jie mus pavaišino šia silke ir man labai patiko. Vakarui bėgant išdrįsau pasiklausti šio recepto ir galiausiai pavyko susikalbėti kas ir kaip (šiek tiek pastrigome su žodžius krienai, kaip jis turi būti angliškai). Man papasakojo, kad šitaip suomiai silkę gamina jau daug metų ir tai vienas paprastesnių receptų. Grįžusi namo ir aš pradėjau taip gaminti. Tikrai labai patinka. Tad pasidalinu šiuo receptu ir su Jumis visais. Garantuoju, kad pirštelius laižysite valgydami. ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkės filė: 250 gramų (naudota filė aliejuje)
    • mėlynieji svogūnai: 1 (nedidelio)
    • morkos: 1 (nedidelės)
    • smulkinti krapai: 1-2 arbatinių šaukštelių
    Marinatui:
    • cukrus: 50 mililitrų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • actas: 40 mililitrų (6%)
    • lauro lapeliai: 2
    • juodųjų pipirų žirneliai: 5
    • tarkuoti krienai: 1 arbatinio šaukštelio (naudoti paprasti, iš stiklainiuko)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia silkę supjaustykite gabalėliais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais, užbarstykite krapus, ir viską išmaišykite. Aš pati supyliau ir pakelyje su silke esantį aliejų (bet taip nėra būtina).
  2. 2. Marinatas: Vandenį, cukrų, lauro lapelius ir pipirus berkite į puodą, užvirinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sudėkite krienus bei supilkite actą. Kelias minutes pavirinkite.
  5. 4. Atvėsinkite bei užpilkite ant silkės.
  6. 5. Statykite į šaldytuvą marinuotis maždaug parai. Skanaukite!
Silkė su baravykais ir svogūnais
(3)