Korėjietiška silkė su svogūnais, actu, malta aitriąją paprika ir pomidorų pasta

2023-12-22 Autorius WorldRecipes.lt

Korėjietiška silkė su svogūnais, actu, malta aitriąją paprika ir pomidorų pasta
Ši korėjietiškai silkė tikrai labai gardi, rekomenduoju išmėginti ir pasilepinti. Jai paruošti reikia visiškai paprastų ingredientų, o ir pats gamybos procesas nėra sudėtingas. Sudėtingiausia dalis yra išlaukti, kol silkė pasimarinuos, nes šitą skanėstą tiesiog norisi suvalgyti iškart. Bet patikėkite manimi, palaukti tikrai verta. Tad gaminam ir lepinamės nuostabia silke. :)

Ingredientai

    • silkės: 1 kilogramo
    • svogūnai: 5
    • actas: 80 mililitrų
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    • kvapieji pipirų žirneliai: 1 šaukštelio
    • malta aitrioji paprika: 2 šaukštelių
    • druska: 1 šaukšto
    • pomidorų pasta: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių aliejų su pomidorų pasta užviriname, įpilame acto ir paliekame atvėsti.
  2. 2. Tuomet į atvėsusį marinatą sudedame visus prieskonius: dviejų rūšių pipirus ir druską. Nepamirštame - pipirai kvapieji, ne juodieji (kitaip bus labai aštru ir nekvapnu).
  3. Reklama
  4. 3. Silkę išdorojame, padarome filė, tik odelės nenulupame.
  5. 4. Patarimas: Svogūnų, jeigu tik norisi, galima dėti kur kas daugiau, ne 5.
  6. 5. Svogūnus supjaustome žiedais, sudedame į marinatą ir viską išmaišome.
  7. 6. Silkės filė sudedame į didesnį dubenį, sluoksniuodamos su gautu padažu.
  8. 7. Indą uždengiame, prispaudžiame kuo nors sunkiu, palaukiame bent 3-4 valandas, o tuomet jau galite skanauti!
Silkė su baravykais ir svogūnais
(3)