Silkė su karamelizuotų svogūnų džemu ir džiovintomis slyvomis

2023-11-26 Autorius WorldRecipes.lt

Silkė su karamelizuotų svogūnų džemu ir džiovintomis slyvomis
Tikras gardumėlis. Labai mėgstu silkę pagal šį receptą nuo pat vaikystės. Toks karamelizuotų svogūnų džemas ir džiovintos slyvos mano akimis silkę pakelią į tikrą restoraninį lygį. Galėčiau valgyti ir valgyti. Toks receptas puikiai tinka ir Kūčioms, bet mes su šeima tikrai taip valgome bent kartą per mėnesį ir mums niekada nenusibosta. Tad dalinuosi šiuo paprastu, bet labai geru receptu ir su Jumis. Imkite ir gaminkite. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkių filė: 3-4
    • svogūnai: ~1 kilogramo
    • cukrus: 2 šaukštų
    • džiovintos slyvos: 150 gramų
    • pomidorų pasta: 1 kupino šaukšto
    • lauro lapai: 2
    • aliejus (svogūnų kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus supjaustome plonais šiaudeliais.
  2. 2. Pabarstome cukrumi bei kepame aliejuje, kol svogūnų tūris nesumažės 2-3 kartus, tai yra labai ilgai. Tai labai svarbu.
  3. Reklama
  4. 3. Reikalui esant įpilame truputį vandens.
  5. 4. Po to džiovintas slyvas supjaustome, suberiame į pakepintus svogūnus ir troškiname toliau.
  6. 5. Pomidorų pastą atskiedžiame stiklinėje vandens ir supilame į svogūnus.
  7. 6. Įdedame lauro lapelius ir troškiname, kol neišgaruos skystis.
  8. 7. Atvėsiname ir sudedame ant silkės.
  9. 8. Paliekame bent jau 60 minučių šaldytuve. Skanaujame!

Dalė

Pats geriausias receptas, bent jau man tai silkės su svogūnų laiškais. Be jokio cukraus. Tik sūdyta silkė, pipirai, svogūnų laiškai ir šlakelis aliejaus.
Atsakyti