Silkės salotos su obuoliais ir avokadu

2020-12-16 Autorius WorldRecipes.lt

Silkės salotos su obuoliais ir avokadu
Labai gaivios bei spalvingos silkės salotos, kurios idealiai tinka tiek šventei, tiek kiekvienai diena, kai norisi silkės.

Jei norisi sveikesnio varianto, vietoje majonezo rekomenduoju pasirinkti graikišką jogurtą, tik tokiu atveju dar įdedame šiek tiek dižono garstyčių arba krienų, kad skonis būtų dar geresnis.

Jeigu norite šias salotas gaminti Kūčioms, būtinai pasigaminkite veganišką majonezą

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkės filė: 400 gramų
    • obuoliai: 2 (geriau rūgštesni)
    • avokadai: 2
    • porai: 2 (arba 2 nedidelių mėlynųjų svogūnų)
    • majonezas: pagal skonį (arba graikiškas jogurtas; arba veganiškas majonezas; tinka ir grietinė)
    • citrinos sultys: šiek tiek (tinka ir obuolių actas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolį bei avokadą supjaustome kubeliais.
  2. 2. Tada apšlakstome šlakeliu citrinos sulčių (kad nepajoduotų).
  3. Reklama
  4. 3. Silkės filė supjaustome kubeliais.
  5. 4. Porus supjaustome pusžiedžiais (naudojame tik baltą poro dalį). Jei naudosite mėlynuosius svogūnus, juos supjaustome smulkiais kubeliais.
  6. 5. Tuomet viską sumaišome. Pagal savo skonį pagardiname majonezu (arba grietine ar graikišku jogurtu). Paragaujate, jei atrodo, kad reikia, galima įberti šiek tiek pipirų ir/arba druskos.
  7. 6. Galite patiekti iškart, bet jeigu neskubate, galite įdėti į šaldytuvą valandai, kad skoniai "susijungtų" tarpusavyje. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.