Skani silkė krapų ir pomidorų marinate

2023-12-21 Autorius Santa Maria

Skani silkė krapų ir pomidorų marinate
jau tikriausiai ne vieną ir ne du kartus minėjau, kad Gruodžio mėnesį labai mėgstu eksperimentuoti su silke ir išmėginti kuo daugiau nebandytų receptų. O marinuota silkė - beveik visada skanu. Šiame mano naujai atrastame recepte ją papildo nepakartojami šviežių krapų ir pomidorų skoniai. Be galo patiko. Įtraukiu į sąrašą mėgstamiausių. Tikrai gaminsiu ne tik eilinėmis dienomis, kai pasiilgsiu silkės, bet ir Kūčioms. Imkite šį receptą ir Jūs. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkių filė: 200 gramų
    • svogūnai: 0,5
    • švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
    • smulkinti pomidorai: 200 mililitrų
    • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • 12% actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkus cukrus: 50 mililitrų
    • "Santa Maria" grūsti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (~18 gramų)
    • krapų sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
    • "Santa Maria" kvapieji pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustome silkę gabaliukais ir sudedame į dubenėlį.
  2. 2. Tuomet smulkiai supjaustome svogūnus ir krapus bei sumaišome dubenyje su silkių gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sumalame kvapiuosius pipirus.
  5. 4. Sumaišome susmulkintus pomidorus, rapsų aliejų, actą, cukrų, krapų sėklas ir juoduosius bei kvapiuosius pipirus.
  6. 5. Po to paruoštą marinatą sumaišome su silke bei supilame į švarų stiklinį indelį.
  7. 6. Paliekame jį šaldytuve kol silkė pasimarinuos. Skanaus!
Silkė su grūdėta varške, grietine ir česnaku
(3)