Skandinaviškas silkės ir bulvių apkepas

2021-06-17 Autorius WorldRecipes.lt

Skandinaviškas silkės ir bulvių apkepas
Atradusi šį silkės ir bulvių apkepą dar kartą patvirtinau sau taisyklę - silkė idealiai tinka ne tik šaltiems užkandžiams ar salotoms, bet ja galima iškepti nuostabų apkepą. O man kaip didžiulei silkės mėgėjai, visi nauji patiekalai įtraukti į mėgstamų sąrašą yra didžiulis džiaugsmas. Apkepas gal ir kilęs iš skandinavijos, bet tikrai patinka ir lietuviškam skoniui, gi bulvės su silke!:)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 1 kilogramo (virtos su lupena ir atvėsintos)
    • silkių filė: 400 gramų
    • svogūnai: 2 vidutinio dydžio
    • krapai: pundelio
    Užpilui:
    • grietinėlė: 200 gramų (tiks ir liesa)
    • grietinė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • kvietiniai miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • sviestas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves (išvirtas su lupena ir atvėsintas) nulupame ir supjaustome griežinėliais (patarimas - verdant bulves vandenį galima lengvai pasūdyti ir į jį įdėti keletą nuluptų skiltelių česnako, lauro lapą, kelis pipirų grūdelius, šitaip bulvės išvirusios bus sodresnio skonio).
  2. 2. Svogūną susmulkiname ir apkepame keptuvėje ant šiek tiek sviesto iki bus gražiai auksinės spalvos.
  3. Reklama
  4. 3. Kepimo formos (aš naudojau ganėtinai gilią 21x21 centimetrų dydžio, bet tinka ir kiek didesnė) dugną ir kraštus ištepame sviestu.
  5. 4. Tada išdėliojame sluoksnį bulvių. Pabarstome svogūnais ir krapais. Išdėliojame gabaliukais supjaustytą silkę. Dar kartą dedame bulvių ir toliau sluoksniuojame, kol baigsis produktai, viršutinis sluoksnis privalo būti bulvių.
  6. 5. Kiaušinius lengvai išplakame su grietinėle, grietine, miltais, druska ir pipirais. Gautą plakinį užpilame ant bulvių, tolygiai paskirstydami.
  7. 6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, iki kol viršus gražiai paruduoja.
  8. 7. Išėmę iš orkaitės leidžiame apkepui šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti, o tuomet pjaustome ir skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepų receptų rasite: Bulvių apkepai.
Šviežių bulvių cepelinai
(13)