Keptuvėje kepti bulvių kotletai - paplotėliai su sūriu ir svogūnais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepti bulvių kotletai - paplotėliai su sūriu ir svogūnais
Idealu, jei nuo vakarykščio gaminimo atliko virtų bulvių. Jei bulvių masė gavosi skystoka, įberiame krakmolo. Darome mažesnius bei storesnius paplotėlius, nes plonesni ištyžta ir prikepa prie keptuvės. Taip pat šis patiekalas labai tiks vakarienei, kai visai nesinori mėsos, tad jį drąsiai gali valgyti ir vegetarai.

Taip pat, jeigu norisi, šiuos bulvių kotletus galite patiekti ir prie įvairiausių mėsos patiekalų, tarsi garnyrą.

Ingredientai

    • bulvės: 450 gramų (virtos)
    • svogūnai: 1
    • smulkinti laiškiniai česnakai: saujos
    • feta: 125 gramų (naudotas fermentinis sūris)
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje nuskutame bulves.
  2. 2. Išverdame bulves.
  3. 3. Atvėsiname bei sugrūdame. Į bulvių masę suberiame sutarkuotą svogūną, laiškinius česnakus, sutarkuotą sūrį, įmušame kiaušinį, pagardiname druska, juodaisiais pipirais bei gerai viską išmaišome.
  4. 4. Tuomet miltuotomis rankomis padarome paplotėlius bei kepame keptuvėje kiekvieną pusę, kol gražiai apskrus.
  5. 5. Labai gardu su pievagrybių padažu. Skanaus!