Bulvių "kišenėlės"

2020-03-20 Autorius WorldRecipes.lt

Bulvių "kišenėlės"
Šį kartą noriu parodyti savo nepaprastą atradimą, kuris visai netyčia gimė mano virtuvėje. Mes jas šį kartą valgėme vienas su kefyru ir mums labai patiko.

Kitą kartą gamindama į bulvių kišenėles būtinai pabandysiu pridėto kokios specialaus įdaro, ar tai grybų ar mėsos. Būtinai pabandykite ir Jūs! 

Ingredientai

    • išvirtos bulvės su lupena: 900 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
    • vištienos sultinys: 0,5 puodelio
    • pienas: maždaug ketvirtadalio puodelio
    • tirpintas sviestas: ~40 gramų
    • druska: pagal skonį
    • smulkinti švieži krapai: maždaug ketvirtadalio puodelio
    • kiaušinių baltymai: ~4 (priklausomai nuo dydžio)
    • malti džiuvesėliai: trijų ketvirtadalių puodelio
    • smulkiai tarkuotas Pecorino sūris: trijų ketvirtadalių puodelio (tinka ir Džiugas arba Parmezanas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirtas bulves pravėsiname, nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.
  2. 2. Tuomet įspaudžiame česnako skiltelę, sukrečiame grietinę, supilame vištienos sultinį, pieną, tirpintą sviestą, suberiame krapus ir viską gerai išmaišome. Jeigu trūksta druskytės, tada dar pasūdome.
  3. 3. Dubenėlyje lengvai paplakame kiaušinių baltymus, o kitame sumaišome džiūvėsėlius su sūriu.
  4. 4. Iš bulvių masės formuojame paplotėlius, pamirkome kiaušinių baltymuose, po to džiūvėsėlių/ sūrio mišinyje ir sudedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi.
  5. paruoštos bulvių kišenėlės-paplotėliai kepimui
  6. 5. Dedame kepti į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 22-25 minutes (bekepant jie ėmė gražiai pūstis, orkaitės durelių neatidarinėjau).
  7. iškeptos bulvių kišenėlės - paplotėliai
  8. 6. Ganėtinai paprastai paruošiamos tos mano bulvių kišenėlės :) ir beje labai skanios! Plutelė buvo traški, o vidus minkštutis... Pamėginkite!
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.
Tradiciniai močiutės bulviniai vėdarai
(42)