Karališkos keptos bulvės su mėsa ir sūriu

2024-03-02 Autorius WorldRecipes.lt

Karališkos keptos bulvės su mėsa ir sūriu
Kartais atrodo net paprasčiausius patiekalus galima paruošti prabangiai - tarsi karališkai. Šį kartą aš Jums parodysiu kaip gaminu paprasčiausias keptas bulves su mėsa ir sūriu, tačiau galutiniame rezultate jos gaunasi fantastiškai. Aš ruošdama šį patiekalą renkuosi kiaulieną, bet esu visiškai tikra, kad su vištiena arba jautiena pavyktų taip pat puikiai. 

Beje, esu šį patiekalą ruošusi ir ne su mėsos gabaliukais, o su faršu - skonis taip pat nenuvylė ir labai skaniai pavakarieniavome. Tad būtinai išmėginkite! ;)

Ingredientai

    • bulvių: 800 gramų
    • svogūnų: 1 vidutinio dydžio arba didelio (pagal skonį)
    • kiaulienos: 400 gramų
    • aštrių garstyčių (norint pikantiškesnio skonio, galima keisti džiovintomis slyvomis)
    • druskos
    • majonezo
    • žalumynų
    • maltų pipirų
    • bekvapio saulėgrąžų aliejaus
    • fermentinis sūris: kiek norisi (man kuo daugiau tuo skaniau)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome plonais ilgais gabaliukais. Dedame mėsą į maišelį ir išmušame kulinariniu plaktuku. Pasūdome, beriame pipirų ir išmaišome.
  2. 2. Tuomet paruošiame kepimo formą ir sutepame aliejumi. Kiaulieną dedame į formą glaudžiai.
  3. 3. Sutepame mėsą garstyčiomis.
  4. 4. Tada svogūną nulupame bei supjaustome plonais pusžiedžiais. Dedame ant kiaulienos.
  5. 5. Bulves nuplauname, nuskutame ir perpjauname perpus. Po to supjaustome bulvių puseles skiltelėmis, tarsi apelsiną. Išdėliojame bulves formoje kampais į viršų šalia viena kitos, bulves pasūdome.
  6. 6. Sūrį sutarkuojame bei pabarstome bulves.
  7. 7. Paskui ant sūrio padarome tarsi tinklelį iš mėgstamo majonezo.
  8. 8. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo formą su karališkomis bulvėmis dedame į orkaitę maždaug 60 minučių.
  9. 9. Per tą laiką, kol kepa, susmulkiname žalumynus. Iškeptas bulves pabarstome žalumynais, patiekiame ir lepinamės fantastišku patiekalu!

undefined

Ar bulves atskirai nuo mėsos kepti?
Atsakyti

Janina

O iš kur tas sūris atsirado kiek ir kokio tarkuoti?
Atsakyti

To Janina

Kokį norit ir kiek norit
Tradiciniai močiutės bulviniai vėdarai
(42)