Pastaruoju metu nesu didžiausia lietuviško maisto gerbėja, o ir šeimos narių požiūris panašūs, tad gaminame retokai (tikriausiai atsivalgėm, nes seniau gamindavome labai dažnai). Tarkuotų bulvių blynų iki šiol galima sakyti nebuvau mėginusi. Kai augau nei mano mama, nei mano močiutė tokių negamino, tad ir aš nebuvau bandžiusi. Tad kai pamačiau šį receptą labai susidomėjau. Parmezanas, Čederis, česnako prieskoniai - iškart žinojau, skonis bus išraiškingas ir labai įdomus. Nesuklydau. Gardūs bulviniai blynai ir tobulai iškepė!
Patarimai, pastebėjimai: 900 gramų bulvių - jau nuluptų bulvių svoris, bet dar nenuspaustų. Bulves nuspaudžiau rankomis imdama po saują. Galite nuspausti per marlę arba rankšluostį. Svarbiausia nuspausti kuo daugiau skysčio.
Česnako miltelių kitą kartą įdėčiau dar daugiau, plius įmaišyčiau svogūno miltelių. Tik dar labiau paryškintų skonį.
Padažui šį kartą sumaišiau 0,5 puodelio grietinės, kelis šaukštus saldžiarūgščio padažo ir šiek tiekp čili padažo. Galima į grietinę įmaišyti česnakinio padažo, tiktų dar labiau.
Sudėtingumas. Tikrai nesunkiai paruošiama.
Mūsų šeimos recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Labai skanu, tikrai kartosime.
Gustė
Atsakyti