Kai paprasti blyneliai kiek pabosta, dienos pusryčių pradžios paįvairinimui rekomenduoju avižinius blynelius su vaisiais ir rikota. Itin sotūs ir labai skanūs. Mūsų šeimos vieni iš pačių mėgstamiausių. Dalinuosi receptu ir su Jumis! :)
Ingredientai
avižinių dribsnių: 1,5 stiklinės
kiaušinių: 1
miltų: 0,5 stiklinės
pieno: 1 stiklinės
cukraus: 1 valgomojo šaukšto
druskos: žiupsnelio
rikotos: 150 gramų (puikiai tiks ir lietuviška varškė)
mėgstamų vaisių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia avižinius dribsnius užpilkite pienu ir palikite kelioms valandoms išbrinkti (aš palikau visai nakčiai).
2. Tuomet suberkite miltus, kiaušinį, druskos, cukraus ir išmaišykite.
Reklama
3. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda iš visų pusių.
4. Patiekite su pjaustytais vaisiais ir saldinta varške arba rikota. Skanaukite!