Žemaičių blynai su sūriu ir špinatais, be mėsos

2024-11-05 Autorius Audronė - Gamink su Audrone

Žemaičių blynai su sūriu ir špinatais, be mėsos
Kartais būna taip, kad verdu bulvių prie kitų patiekalų ir išverdu tiesiog per daug. Bet labai dėl to nepergyvenu, nes jas galima "prikelti" ir antram gyvenimui. Tai yra pagaminti kokį kitą skanų patiekalą. Šį kartą man taip ir nutiko, nusprendžiau gaminti žemaičių blynus (arba kaip mano močiutė sakydavo žemaitukus) su sūriu. Skanumėlis!

Ingredientai

    • bulvės: 500 gramų (virtos)
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 150 gramų
    • tarkuotas sūris: 100 gramų
    • džiovinti špinatai: 1 valgomojo šaukšto (galima dėti susmulkintus krapus ir/ar petražoles)
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite bulves, jeigu Jums jų neliko nuo kito patiekalo kaip man. :)
  2. verdamos bulvės
  3. 2. Po to išvirtas ir jau pasūdytas bulves sugrūdame, įmušame kiaušinį ir suberiame miltus.
  4. 3. Tada iš bulvių masės formuojame blynus, į vidų dedame fermentinio tarkuoto sūrio (sūrį prieš tai sumaišome su špinatais arba kitais žalumynais).
  5. 4. Galiausiai kiekvieną blynuką pavoliojame miltuose ir kepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda iš visų pusių.
  6. 5. Labai skanu patiekti su grietine arba kitu mėgstamu padažu. Pasilepinkite!
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)
Juka - kraujo sriuba
(15)
Žemaičių blynai kepti orkaitėje
(12)
Bulviniai blynai su kastiniu ir silke
(1)
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)
Balandėliai su vištiena | Receptas
(2)