Šviežių kopūstų balandėliai su malta mėsa ir ryžiais

2024-02-15 Autorius WorldRecipes.lt

Šviežių kopūstų balandėliai su malta mėsa ir ryžiais
Aš tikrai itin mėgstu balandėlius iš šviežių kopūstų, bet namuose ne visada prisiruošiu juos gaminti, gal tik kokus du ar tris kartus metuose... Kiekviena šeimininkė gamindama turi savų paslapčių, kaip juos paruošti pačius skaniausius, o šį kartą parašysiu kaip gaminu aš. Visų paslapčių išmokau iš savo močiutės. Ačiū jai, kad išmokė mane ruošti tokius fantastiškai skanius balandėlius. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 balandėlių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šviežių kopūstų: 1 didelio
    • maltos mėsos: 500 gramų (naudoju kiaulieną perpus maišytą su jautiena)
    • virtų ryžių: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 1
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • svogūnų: 1
    • morkų: 2
    • lauro lapų: 3-4
    • vištienos sultinio: 1 kubelio
    • grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
    • miltų: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kopūsto kietkotį išpjaukite.
  2. 2. Dideliame puode užvirinkite sūdyto vandens ir į jį panardinkite kopūstą. Po kelių minučių apverskite - tam kad lapai iš abiejų pusių apvirtų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet atsargiai išimkite su dviejomis šakutėmis ir nulupkite kelis suminkštėjusius lapus.
  5. 4. Vėl dėkite kopūstą į verdantį vandenį - ir šitaip, kol nulupsite 12 didelių gražių lapų.
  6. 5. Tuomet išpjaukite ant kiekvieno lapo kietąją dalį (tokį trikampiuką) ir dėkite po maždaug vieną valgomąjį šaukštą įdaro. Gražiai susukite balandėlius.
  7. 6. Įdaras: Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais ir virtais ryžiais.
  8. 7. Įdarytus balandėlius glaustai sudėkite į didelį puodą, išklotą svogūnų ir morkų griežinėliais.
  9. 8. Užpilkite sultiniu, kuriame virė kopūstas, įdėkite lauro lapų ir vištienos sultinio kubelį. Sultinys privalo visiškai apsemti balandėlius. Troškinkite maždaug 45 minutes ant vidutinės kaitros.
  10. 9. Prieš pabaigą sutirštinkite padažą: porą šaukštų grietinės puodelyje sumaišykite su šaukštu pomidorų pastos ir šaukštu miltų. Atskieskite puodeliu sultinio (iš puodo, arba jei dar turite likusio nuo kopūsto) ir supilkite ant balandėlių.
  11. 10. Patiekite su virtomis bulvėmis ir grietine. Skanaukite!
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)
Geriausi cepelinai su faršu
(2)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)