Geriausi cepelinai su faršu

2023-08-14 Autorius WorldRecipes.lt

Geriausi cepelinai su faršu
Labai pasiilgau cepelinų su faršu. Tikrai senokai juos valgiau. Vasaromis šį patiekalą gaminu kiek rečiau, nes tai ganėtinai sunkus maistas, bet kadangi ilgesys buvo didžiulis, tai ėmiausi darbų ir pasigaminau. Tai geriausi cepelinai per ilgą laiką. Aš suvalgiau 3, o vyras net 4. Apsivalgėm kaip priklauso, bet kiekvienas kąsnis buvo vertas šitos nuodėmės. Tad linkiu ir Jums šiandien pasilepinti nuostabiais cepelinais su mėsa.

Iš nurodytų ingredientų man gavosi 14 cepelinų.

Ingredientai

    • bulvių: 2 kilogramų
    • kiaušinių: 1
    • faršo: 500 gramų (naudoju kiaulienos ir jautienos)
    • svogūnų: 1
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • maltos saldžiosios paprikos: žiupsnelio
    • pieno: 150 mililitrų
    • sviesto: 40 gramų
    • krakmolo: 2 valgomųjų šaukštų
    • malto muskato: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nulupkite.
  2. 2. Iš jų 6 nedideles bulves išvirkite, likusias sutarkuokite.
  3. Reklama
  4. 3. Po kelių minučių, kai iš tarkuotų bulvių išsiskirs sultys, sudėkite tarkius į kitą dubenį, išklotą marle. Gerai nusunkite, kol tarkiai taps beveik sausi.
  5. 4. Skystį nupilkite, ant dugno nusėdusį krakmolą sudėkite į tarkius.
  6. 5. Papildomai įdėkite dar porą šaukštų bulvių krakmolo.
  7. 6. Pieną su sviestu užvirinkite ir maišykite, kol sutirštės. Tada supilkite į bulvių tarkius.
  8. 7. Įmuškite kiaušinį, sudėkite virtas sutrintas bulves.
  9. 8. Pagardinkite druska ir maltu muskatu.
  10. 9. Įdarui mėsos faršą iš anksto šiek tiek apkepinkite su smulkintais svogūnais (aliejaus į keptuvę nepyliau, tik šlakelį vandens - kepdama mėsa pati išskiria pakankamai riebalų). Pagardinkite druska, pipirais ir maltomis paprikomis.
  11. 10. Iš bulvių masės formuokite ovalius blynelius, į vidų dėkite po šaukštą mėsos įdaro ir sandariai užspauskite.
  12. 11. Cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį, virkite kartas nuo karto pamaišydami maždaug 25 minutes.
  13. 12. Mums patys skaniausi patiekiami su paprasta grietine. Skanaus ir Jums!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau cepelinų receptų rasite: Cepelinų receptai.

Aldona

Skaniausias lietuviškas patiekalas be jokių abejonių. :)
Atsakyti

Rouse

Cepelinai kitaip. Nes ir kitaip jų nepavadinsi.
Atsakyti

Lionginas.

Man skaniausi "Kobus" firmos cepelinai. Virti užtenka 30 minučių. Nieko ruošti nereikia. Nupirkai ir viskas. Tarkuotų bulvių cepelinai, skanaus.
Atsakyti
Soti bulvių pica su dešrelėmis
(4)