Bramborak - Čekiški bulviniai blynai

2023-07-19 Autorius WorldRecipes.lt

Bramborak - Čekiški bulviniai blynai
Tokie čekiški bulviniai blynai (bramborak) skiriasi nuo mūsų įprastinių. Dėl miltų jie nėra tokie purūs, bet česnakas su mairūnu suteikia itin gerą skonį. Nors jie įprastai yra patiekiami su salotomis arba raugintais kopūstais, mes pasirinkome valgyti su grietine.

Ingredientai

    • bulvės: 400 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • miltai: trijų ketvirtadalių puodelio
    • pienas: trijų ketvirtadalių puodelio
    • kiaušiniai: 1
    • džiovintas mairūnas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šauštelio
    Kepimui:
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskutame.
  2. 2. Tada bulves sutarkuojame bulvine tarka ir užpilame pašildytu pienu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įmušame kiaušinį, įtarkuojame česnaką, suberiame prieskonius, pasūdome ir gerai išmaišome.
  5. 4. Įmaišome miltus.
  6. 5. Galiausiai kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol pilnai iškepa.
  7. 6. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų šių blynų receptą, tačiau dar nespėjau išmėginti, bet būtinai tai padarysiu. Jeigu ir Jums būtų įdomu, tai prisegiau video recepto pabaigoje.