Lietiniai blynai su obuolių, riešutų, razinų ir spanguolių įdaru

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Lietiniai blynai su obuolių, riešutų, razinų ir spanguolių įdaru
Nors tokių lietinių blynų iškepimas užima šiek tiek laiko, bet tobulas įdaras atperka visą sugaištą laiką. Blynelius aš kepiau mažesnės skersmens keptuvėje.

Tikrai rekomenduoju pamėginti šį variantą. Greitai tapo mūsų šeimos mylimiausiais.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 5 blyneliai.

Ingredientai

    Įdarui:
    • obuoliai: 4
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 100 gramų
    • vanduo: 50 mililitrų
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt. (arba pagal skonį)
    • pekano riešutai: 20 gramų
    • razinos: 20 gramų
    • džiovintos spanguolės: 20 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išimame sėklas iš obuolių bei juos sutarkuojame per burokinę tarką.
  2. 2. Tuomet keptuvėje ištirpiname sviestą.
  3. ištirpintas sviestas keptuvėje
    Reklama
  4. 3. Sudedame cukrų ir maišome, kol cukrus ištirpsta
  5. 4. Tada į keptuvę sudedame obuolius, tarkuotą citrinos žievelę, pekano riešutus, razinas, džiovintas spanguoles, supilame vandenį bei troškiname, kol vanduo išgaruos.
  6. 5. Blynelius įdarome su pasiruoštu įdaru, susukame į volelį bei apskrudiname iš abiejų pusių.
  7. 6. Galiausiai patiekiame su grietine. Skanaus!
  8. lietiniai blynai su obuoliais, riešutais, razinomis ir spanguolėmis
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietiniai.
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Blyneliai su mėsa
(26)