Pieniška žvaigdučių sriuba

2022-09-17 Autorius Lithuanian in the USA

Pieniška žvaigdučių sriuba
Pieniška sriuba su makaronų žvaigždutėmis - tai vienas iš pačių mėgstamiausių mano vaikystės patiekalų.🙂 Mano močiutė labai dažnai virdavo tokią sriubą, tik aš pasigardindavau sriubą cukrumi, o močiutė – druska. Vietoj žvaigždučių dar kartais naudodavo raidelių formos makaronus. O tas makaronines raideles būdavo visai įdomu gaudyti sriuboje. 

Perskaičius receptą gali iškilti klausimas - kodėl recepte nenurodžiau tikslaus pieno kiekio. Aš mėgstu įsipilti tiek pieno, kiek man norisi, dėl to recepte nurodžiau tik apytikslį pieno kiekį - priklausomai kas kiek mėgsta. Pieną į šią sriubą galite pilti ir virimo pabaigoje. Pieniškai sriubai iš tikrųjų tinka bet kokie smulkesni makaronai, tad naudokite savo mėgstamiausius!

Einame gaminti! 😉

Ingredientai

    • vanduo: 0,5 litro
    • žvaigždutės formos makaronai: 200 gramų
    • pienas: 0,5-1 litro
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vandenį supilame į puodą ir užverdame.
  2. 2. Po to suberiame makaronus ir verdame maždaug 10-12 minučių, kol makaronai suminkštėja, pagardiname druska.
  3. 3. Išjungiame ugnį, uždengiame puodą ir paliekame makaronus kelias minutes šiek tiek išbrinkti.
  4. 4. Makaronus sudedame į dubenėlius, užpilame norimu kiekiu pieno ir skanaujame!
  5. 5. Jei reikia papildomai įsidedame druskos arba cukraus.
  6. 6. Patarimas: Sriuba labai skani tiek saldi, tiek sūresnė.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.
Pieniška žvaigdučių sriuba
Pieniška žvaigdučių sriuba
Faršo-sorų sriuba
(3)
Pomidorų sriuba su pupelėmis
(2)
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)