Tikri rusiški barščiai

2024-01-12 Autorius WorldRecipes.lt

Tikri rusiški barščiai
Kodėl rusiški? Nes juos radau viename rusiškame YouTube kanale labai seniai, prieš kokį 10 metų. To YouTube kanalo dabar net nebėra gyvo, jis ištrintas. Ir jie tikrai skiriasi nuo ukrainietiškų barščių. Man asmeniškai gaunasi tikrai labai gardūs ir dažnai yra ruošiami mano namuose. Rekomenduoju išmėginti ir Jums, gal tai taps viena mėgstamiausių Jūsų burokėlių sriubų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautienos gabaliuku su kaulu (įprastai naudoju kulninę)
    • prieskoninių daržovių sultiniui (saliero, morkų, svogūnų)
    • burokėlių: 1 didelio
    • kopūstų: ketvirtadalio
    • bulvių: 4
    • raudonųjų paprikų: 1
    • morkų: 1
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • acto: 3 arbatinių šaukštelių
    • druskos 
    • juodųjų pipirų
    • prieskoninių žolelių sultiniui (lauro lapų, petražolių)
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išsivirkite sultinį, aš visada verdu dieną prieš nes man taip būna patogiau. Užkaiskite didelį puodą vandens, dėkite mėsos su kaulu, kai užverda - nugraibykite putas.
  2. 2. Tada sudėkite prieskonines daržoves, berkite druskos, prieskoninių žolelių ir viską virkite ant mažos kaitros maždaug 60 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to sultinį perkoškite, mėsą atskirkite nuo kaulo ir pasmulkinkite.
  5. 4. Dar kartą užkaiskite puodą su sultiniu, sudėkite mėsą ir įberkite pipirų.
  6. 5. Kai jau užvirs - berkite kubeliais supjaustytas bulves ir šiaudeliais - kopūstus.
  7. 6. Tuo metu keptuvėje ant aliejaus apkepinkite susmulkintus svogūnus, morkas ir paprikos kubelius. Pagardinkite druska, pomidorų pasta, kai daržovės apkeps - suverskite į puodą.
  8. 7. Tuomet apkepinkite stambiai tarkuotą burokėlį. Iškart aplaistykite actu, cukrumi ir druska. Kai burokėlis apkepa - taipogi suverskite į sriubą.
  9. 8. Pabaigoje įspauskite česnako skilteles ir suberkite kapotas žoleles (aš naudojau šaldytus krapus ir petražoles).
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Pomidorinė sriuba su lęšiais
(1)
Avinžirnių sriuba su vištiena
(1)
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
(3)
Pievagrybių ir voveraičių sriuba
(6)