Bulvių plokštainis su cukinija, kefyru ir varškės padažu

2023-10-30 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Bulvių plokštainis su cukinija, kefyru ir varškės padažu
Niekada iki šiol negaminau bulvių plokštainio su kefyru. Su cukinijomis teko gaminti, bet šis variantas patiko dar labiau. Rezultatas pranoko visus lūkesčius, tikrai labai skanu. O dar viską patiekiau su fantastišku grietinės ir varškės padažu, kuris prie kugelio itin tinka. Jūs tik pamėginkite ir suprasite kaip labai skanu čia viskas! 

Ingredientai

    • bulvės: 10
    • cukinijos: 0,5
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kefyras: 200 mililitrų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: šlakelio
    • druska: pagal skonį
    Varškės padažui:
    • varškė: 200 gramų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • krapai: ryšulėlio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskuskite, nuplaukite bei sutarkuokite.
  2. 2. Tuomet svogūną ir česnaką nulupkite bie smulkiai supjaustome.
  3. Reklama
  4. 3. Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką. Jeigu susidarys daug skysčio, jį nupilkite.
  5. 4. Tada į bulvių masę berkite cukiniją, svogūną, česnaką, miltus, muškite kiaušinį, pilkite kefyrą ir pagardinkite druska. Masę gerai išmaišykite.
  6. 5. Kepimo formą patepkite aliejumi. Supilkite bulvių ir cukinijų masę.
  7. 6. Po to dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 40 minučių.
  8. 7. Varškės padažas: Varškę pertrinkite per sietelį. Įmaišykite susmulkintus krapus, česnaką, druską bei grietinę. Varškę išsukite iki vientisos masės.
  9. 8. Galiausiai patiekite iškepta bulvių plokštainį su varškės padažu. Skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau bulvių plokštainių receptų rasite: Bulvių plokštainiai.
Bulvių plokštainis su cukinija, kefyru ir varškės padažu