Troškinti svogūnų laiškai - cibulienė

2019-07-26 Autorius Kviečiu į virtuvę

Troškinti svogūnų laiškai - cibulienė
Mes Dzūkijoje šį patiekalą vadiname "cibuliene". Paaugus svogūnų laiškams aš pati visada skubu jos pasigaminti. Tai yra patiekalas iš mano vaikystės ir aš jį labai mėgstu ir gaminu.

Ingredientai

    • svogūnų laiškai: 2 saujų
    • kiaušiniai: 3
    • rūkyta šoninė: 2 juostelių
    • pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnų laiškus nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite maždaug 10-15 minučių, kol laiškai suminkštės.
  2. 2. Tuomet šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje.
  3. Reklama
  4. 3. Išvirusius laiškus perkoškite. Sudėkite į keptuvę su spirgučius, muškite kiaušinius, pagardinkite pagal savo skonį druska ir pipirais. Pakepinkite, kol kiaušiniai iškeps. Skanaukite!
  5. 4. Pastebėjimas: Man pačiai labai labai skanu valgyti su juodos duonos riekele.

Asei

Kam svogūnų laiškus virti???
Atsakyti

D

Tam, kad laiskai suminkstetu.
Kugelis keptas čenakinėse su varškės padažu
(9)
Kugelis su kiaulės koja
(4)
Juka - kraujo sriuba
(15)